[email protected]


Logo
Bli medlem

Stålmannen – Bogafjell ILs egen superhelt

20. april 2024

Klubbnyheter
News article image

Ikke alle superhelter har kappe. Noen går rundt med snekkerbelte til Bogafjell-jakken. Kanskje er det derfor årsmøtet i Bogafjell idrettslag kåret Ståle Rostøl til årets ildsjel

Du har sikkert sett han på eller rundt idrettsanlegget. Litt vanskelig å la være, når han er der nede hele tiden, og attpåtil rager et halvt hode over alle oss andre. Enten så leder han et damelag, eller et jentelag, eller et guttelag. Eller så fikser han noe annet for klubben. For selv om det ikke står i noen offisielle papirer, og selv om han kanskje ikke vet det selv, er Ståle anleggssjef på Bogafjell. Det er han som fikser alt som er ødelagt.

Det er han som henger opp skilt når markedsfolkene har fått en ny sponsor. Det er han som reparerer nett, binger, mål og alt annet som trenger en liten touch fra en fagmann. Det er Ståle som tar initiativ til den store anleggsdugnaden hvert år før sesongstart. Og han har vært viktig deltaker i den gode gruppen som har lagt fram forslaget til nytt klubbhus som også ble vedtatt på årsmøtet.

Ståle er en humørspreder som ungdommene elsker å være rundt, og han er en viktig itrenerkollegiet i Bogafjell. Alt dette kommer på toppen av vervene som trener for damelaget, Jenter 17 og Gutter 13. På sitt 10. år som frivillig i Bogafjell er Ståle en mann de aller fleste kjenner, og som alle liker.

– Ståle er klubbens viktigste støttespiller på det praktiske. Han er virkelig en som får ting gjort på fellesskapets vegne. I tillegg er han en kanonbra fyr, som gjør en fantastisk jobb for jentene og guttene han er trener for. Han er en av mine aller viktigste støttespillere, sier daglig leder Arild Sværen.

A-lagsspiller Tiril Halvorsen fra det store 2008-kullet har hatt Ståle som fotballtrener helt siden hun begynte i 1. klasse på barneskolen. Hun trekker fram humøret og engasjementet. 

– Ståle er tidenes blidfis, og har alltid et smil på lur. Det er ikke alltid like motiverende å gå på trening etter en dårlig dag, men takket være Ståle kommer jeg alltid gladere hjem igjen. Ikke bare sprer han glede, men han er også en veldig god trener, og har alltid tatt jentefotball seriøst. Vi merker godt at han brenner skikkelig for laget vårt og samholdet i gruppen. Jeg tror Ståle er en av de viktigste grunnene til at J08 alltid har hatt en stor spillergruppe og et sterkt lag, både på og av fotballbanen. Jeg og de andre jentene på laget er skikkelig takknemlig for at vi har hatt Ståle som trener siden dag én, sier Tiril.

Custom image

En annen som har samarbeidet med Ståle akkurat like lenge, er trenerkompanjongen Kjetil Thu. De har ledet lag sammen fra Jenter 6 år og opp til damelag. På fotballskolen var de nærmest for siamesiske tvillinger å regne, og kunne aldri være på ulike stasjoner. Og fremdeles er de ikke lei hverandre, og gønner på sammen hver eneste uke.

– Jeg har vært så heldig å få være trener sammen med Ståle i ti år. Hel ved er et uttrykk som beskriver Ståle 100 prosent. Det er veldig fortjent at han ble kåret til årets ildsjel, sier Kjetil.

Et av suksesskriteriene for at J2008-kullet har vært så mange, så lenge, har nok vært det gode samarbeidet med håndballkullet. Håndballtrener Silje Wittenberg har sin egen datter på Ståle sitt fotballagl, og trener Ståle sin datter på håndballbanen. Sammen har Ståle og Silje sørget for å gi flest mulig jenter muligheten til å være allsidige langt opp i tenårene.

– Ståle er en omgjengelig, positiv, imøtekommende og hyggelig mann. Han stiller opp for barna sine. bidrar der han kan, og er ikke redd for å ta i et tak for idrettslaget, sier Silje.

Ikke nok med at Ståle er en frontfigur på jentesiden i Bogafjell, Ståle er også aktiv på treningsfeltet for det store G2011-kullet, som virkelig har lyktes med å få mange unge med seg inn i ungdomsfotballen. Hovedtrener for 13-åringene, Thomas Saue, er veldig glad for å ha Ståle med på laget.

– Ståle stiller opp for alle, og er et forbilde for både små og store i Bogafjell idrettslag. Han er en bauta for klubben, og en som bidrar utover egne unger og egne lag. Han er engasjert på feltet, og liker bedre å vinne enn han innrømmer for seg selv. Jeg tar hatten av for Ståle,  sier Thomas.

Fjorårets ildsjel, styreleder Kjell Inge Oftedal, har ingen problemer med å dele hederen fra 2022 videre til årets vinner. "Kjelli" er i år oppmann for damelaget og J17, og samarbeider tett med Ståle i fotballhverdagen.

– Ståle er en godmann. Han liker å få ting gjort, og det skal være gjort skikkelig. Han er en sånn person som vi alltid kan regne med, og som alltid stiller opp. Veldig bra mann, sier Kjelli, og får støtte fra sportslig leder Arnt Ove Ivesdal.

– Ståle er en fantastisk ressurs for klubben, og rett og slett en kjernekar. Vi er utrolig takknemlige for å ha Ståle i Bogafjell IL, og setter stor pris på alt han bidrar med, sier Arnt Ove.

Årets ildsjel selv holdt en kort og konsis takketale, og framhevet fellesskapet i idrettslaget framfor seg selv.

– Jeg er så glad for å få være del av idrettslaget her i Bogafjell. Å komme ned på banen her, og treffe så mange kjekke unger, ungdommer og voksne, betyr mye for meg, sa Ståle Rostøl til årsmøtet.

Og sendte i vei et lite stikk, eller kanskje var det bare en oppfordring eller påminnelse:

– Husk, det er ingen som har daua av å gjør noe.  

Custom image