[email protected]


Logo
Bli medlem

Kvalitetsdame er månedens ildsjel i vår kvalitetsklubb

22. mai 2024

Månedens ildsjel
News article image

Norges Fotballforbunds kvalitetsklubb-konsept ble innført i 2014, og en etter en har Rogalands-klubbene oppfylt de 20 kriteriene som må på plass for å bli innlemmet i det gode selskap. Selv om Bogafjell lenge har vært en klubb av høy kvalitet, har vi ikke hatt alt det formelle på plass. Og selv om vi har hatt det på agendaen lenge, har vi heller ikke fått alt det formelle på plass. Derfor har vi både vært den mest kvalifiserte klubben, og en av de største klubbene i Rogaland, som ikke har blitt tildelt NFFs kvalitetsklubb-plankett. Ikke før Åse Østad startet arbeidet.

– Jeg kom inn som leder av fotballutvalget i fjor, og første mål da var å få klubben godkjent som kvalitetsklubb, sier Åse.

Sammen med Arild og Arnt Ove i administrasjonen, og Kjelli fra styret, har Åse jobbet strukturert og målrettet, og på første forsøk ble Bogafjell IL godkjent som kvalitetsklubb. Diplomet ble utdelt under årets kretsting for NFF Rogaland.

– Mye var allerede å plass, men det måtte struktureres. Det var en lærerik og kjekk prosess, sier Åse.

Det er ikke den eneste kjekke prosessen hun har vært med å prege siden hun kom inn i idrettslaget for 14 år siden, i 2010. For to år siden startet Åse og Hans Skjæveland ressursgruppen, som Åse ledet det første året. Ressursgruppen har på kort tid blitt en uhyre viktig støttespiller for trenere, ledere og spillere i idrettslaget, og har gitt Bogafjell mye oppmerksomhet både i sosiale og tradisjonelle medier, samt blant naboklubbene.

– Åse har over lang tid vært en av svært viktig støttespiller for fotballavdelingen og hele klubben. Hun er gode holdninger og verdier, svært strukturert og har gjennomføringsevne. Det er veldig viktige egenskaper når man er med i et klubbstyre, sier Arild Sværen.

Det var han som delte ut det synlige beviset på at Åse er månedens ildsjel i Bogafjell IL. under fotballutvalgsmøtet denne måneden. Og møter i Bogafjellhallen har det blitt endel av for Åse.

– I 2018 kom jeg inn i fotballutvalget som ungdomsfotballansvarlig. Fra 2020 til 2023 var jeg nestleder i styret, og måtte da ut av fotballutvalget. Da hadde jeg blant annet ansvaret for ungdomsrådet vi hadde i klubben i den perioden, og da jeg i fjor ble leder av fotballutvalget måtte jeg ut av rollen som nestleder, men sitter fremdeles i styret som representant for fotballen.

Og ikke nok med det. I 13 sesonger, fra 2010 til 2023 var hun trener og lagleder. Først rundt 2000-kullet, og deretter rundt 2006-kullet som hun var med fra oppstarten i 2011. Når man har gjort så mye bra for idrettslaget og bydelen vår, er det faktisk mulig å akseptere at hun opprinnelig er østlending.

– Åse er en av de frivillige som har vært med i klubbens lengst sammenhengende, og som kjenner klubben vår best. Hun legger ned en veldig innsats, og er en person vi kan stole på. En skikkelig kvalitetsdame i en godkjent kvalitetsklubb, sier Arild.

Åse selv er litt mer beskjeden på egne vegne.

– Det er så mange i klubben som gjør mye mer enn meg, og som fortjener mer oppmerksomhet. Jeg er bare takknemlig for at jeg får være del av en klubb der vi alle får lov til å være seg selv, og bidra litt eller mye. Og det å få være med å bidra for barn og ungdom i bydelen vår føles verdifullt, sier hun.