Jentene har nå vært igjennom en prosess hvor de både har fått lese aktuelle kandidater til å motta premien vår.
I tillegg har de gitt sin stemme til den kandidaten som de mente ville ha mest glede av det.

Tirsdag møtte noen av jentene den familien som fikk flest stemmer, og det ble et sterkt møte for mange.
Sandnesposten og Aftenbladet hadde begge fått med seg initiativet til jentene og ville begge skrive en historie om dette.

Først ut er Sandnesposten.


Faksimile fra Sandnesposten 28.06.2017Tekst: OLE ANDRÈ AARRE

Da Bogafjell Jenter 10 vant en gullbillett med fire dagspass til Kongeparken, bestemte de seg for å gi den bort til noen som trengte den mer.


GULLJENTER: Foran fra venstre: Thea Haugland Valheim, Tilde Skaar Hval, Maren Henriksen Nesse, Alva Johanne Gjøse, Celina Toppe, Eline Frøiland. Midten: Othilie Marie Oftedal, Mathea Hjelmtveit Ims. Bak: Kjell Inge Oftedal (lagleder)

Hvordan dele fire billetter på 20 jenter? Det var det store spørsmålet Bogafjells Jenter 10-lag satt igjen med etter at de hadde mottatt premien under Masiv Cup på Ålgård for en måned siden.

Etter litt tankevirksomhet kom én av spillerne med et forslag: Kan vi ikke gi premien til noen som fortjener den mer enn oss?

– Jeg husker faktisk ikke hvem som foreslo det, for det ble bare slengt ut og alle jentene var enige i at det var en god idé, forteller lagleder Kjell Inge Oftedal.

FIRE SKJEBNER

På lagets hjemmeside, gulljenter.com, ble det lagt ut et søknadsskjema som spredte seg raskt på sosiale medier. Det kom inn en haug med søknader, de fire beste ble plukket ut og jentene skulle selv få bestemme hvilken kandidat de ønsket å gi billettene til.

GA BORT PREMIEN: Mathea Hjelmtveit Ims (f.v.), Maren Henriksen Nesse, Alva Johanne Gjøse og Othilie Marie Oftedal viser fram billetten de ga bort.

– Vi ga jentene fire ulike historier som alle gjorde inntrykk på jentene. Tanken med dette opplegget er selvfølgelig gleden av å glede andre, men også vise jentene våre at folk er forskjellige og at det finnes utfordringer også i vårt eget nabolag, forklarer Oftedal.

Valget falt til slutt på en alenemamma på Sandved, som fikk ta med sine to barn til Kongeparken. Overrekkelsen ble gjort ved Bogafjellhallen tirsdag ettermiddag.

Mathea Hjelmtveit Ims og Othilie Marie Oftedal syntes det var et sterkt møte med familien som fikk billettene.

– Vi avtalte å møte dem ved Bogafjellhallen og de ble veldig glade da de fikk billettene, forteller Mathea.

– De var litt sjenerte, men vi fikk takkekort av de. Der sto det at dette betydde mer for dem enn vi ante, legger Otilie til.

RØRENDE

Lagleder Kjell Inge Oftedal legger ikke skjul på at han er stolt av jentene og beskriver et sterkt møte med de nye gullbillettvinnerne.

– Moren fortalte oss hele historien, at de ble tvunget til å selge huset og at ungene ikke hadde råd til å være med på idrett selv. Det var rørende å se hvor glade de ble og ungene ga hverandre klemmer og high fives etterpå, sier Oftedal stolt.